About Me

My photo
Skudai, Johor, Malaysia
Seorang Surirumah sepenuh masa...mempunyai 5 orang cahaya mata...rutin seharian memang lah padat...macam-macam kerja harus dilaksanakan..menghantar dan mengambil anak-anak ke sekolah, mengemas rumah dan yang penting adalah memasak...begitulah rutin hidupku..Terciptanya Blog ini adalah untuk berkongsi resepi, cerita ataupun aktiviti seharian....

Thursday, November 4, 2010

SAMBAL UDANG PETAI





Baham-bahan :-
1 kg Udang besar
20 biji cili kering - dikisar
5 biji bawang putih - dikisar
1 biji bawang besar - dikisar
Air asam
Petai
Hirisan bawang holand
Garam dan gula secukup rasa

Cara-caranya :
1. Tumiskan bahan-bahan yang telah
dikisar sehingga garing.
2. Masukkan udang, air asam. garam
dan gula secukup rasa.
3. Kemudian masukkan hirisan
bawang holand dan petai.
4. Angkat dan siap untuk dihidangkan
bersama nasi panas.

SELAMAT MENCUBA

No comments:

Post a Comment